19 april 2012

Project Life

 Nu är det dags att jag börjar blogga om mitt arbete med Project Life. Jag har hunnit i kapp och ligger nu endast en vecka efter vilket jag är mycket nöjd med.


 Jag har fått frågor om var man kan köpa material till Project Life så som plastfickor och journalingkort.  Detta säljs tyvärr inte i Sverige utan man måste beställa genom Beccy Higgins här ifrån...
Det gick snabbt och smidigt men portot är lite högt så jag gick ihop och beställde tillsammans med min väninna Jennny.

Detta projekt är sååå roligt!! Och barnen älskar att titta i albumet! Man väljer själv hur enkelt man vill göra. Jag har valt att scrappa mina sidor lite mer och dekorera dem och det tar TID! Men jag har försökt förenkla så mycket som möjligt. Jag använder t.ex. alltid plastficka Design A för annars skulle det gå åt så mycket tid att bara välja vilken sorts plastficka jag skulle använda för veckan. Jag skriver ut många 10x15 samt 10x7,5 cm kort för att fylla ut de små fickorna. Jag hade redan innan jag satte igång med detta arbete skurit upp spillpapper i storlekarna 6x4 och 3x4 inch samt stansat ut en massa cirklar och andra figurer som jag har i en liten ask. På detta sätt går det lite snabbare...bara välja vad jag vill ha för färger...

På mitt skrivbord har jag gjort iordning en liten "arbetsstation" för detta...allt för att underlätta och spara tid. Här samlar jag alla journalingkort, pappersblock i storlek 6x6 inch, passande stämplar och andra små dekorationer som jag vill använda.
Jag kommer några dagar framöver blogga alla mina veckor som jag hittills gjort. Jag börjar idag med det första uppslaget, vecka 1...Jag väljer inte ut ett kort för varje dag utan jag väljer ut de fotografier som speglar vår vecka. Eftersom både jag och min kära make älskar att fotografera så blir det mycket kort som tas och många kort som jag vill ha med...

8 kommentarer:

Annelie sa...

Wow, vilket jobb men så fantastiskt kul att ha sen!
Mycket imponerad, lycka till med fortsättningen! :)

Lisa sa...

Men åh så fint!! En makalöst snygg dagbok! :D

Anonym sa...

Tack för inspirationen. Jag ska också börja med detta, har köpt plastfickorna bara, skurit till papper och så, men kommer inte igång! Ska bli kul att se fortsättningen hos dig.

Carolas lilla Vrå sa...

Vilken fantastisk dagbok alltså! Sicket jobb! Snyggt som bara den :)

Tigerblomma sa...

Wow! Jag är djupt imponerad, vilket jobb! Men vad roligt att ha kvar sen. Och din "arbetsstation" var ju hur läcker som helst bara den!

marit sa...

Tack för härlig inspiration. Det lutar åt att börja med Project Life :) Vilket corekit har du?

Zima sa...

Åh va jag gillar din förvaring till Project Life! Sån vill jag oxå ha! :)
Kul att se dina sidor. Gillar att du blandar bilder och text och att dekorationer och bokstäver inte håller sig inom en och samma ruta (som t.ex. Julgrans texten och mums "journalingen"). Ser fram emot att se resten av veckorna!
Maria

Moonie sa...

love love love your gorgeous stunning work... will be following you.. you are a great inspiration xxx

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails