27 januari 2010

Så här skapar jag kort!

Det första jag gör är att stämpla upp stämpelmotiven som jag vill använda och färglägga dem. Jag brukar oftast färglägga med ProMarkers eller Copics som är tuschpennor.


Därefter skär/klipper jag ut motiven. Jag chalkar kanterna, ritar sömmar och streck där jag vill ha det...


Sen skär jag till kortbaser. Ofta har jag färdiga kortbaser i en hög som jag brukar skära till av mina spillpapper. Det är praktiskt och bra!


Nu är det dags att titta i lådan med spillpapper. Jag använder till 90% papper från spillådan när jag gör kort. Jag väljer ut mönstrade papper som jag tycker passar stämpelmotivet och kortbasen. Oftast har jag ingen aning om hur kortet kommer att se ut när det blir klart. Jag skapar hela tiden på känsla...

(Som ni ser bytte jag ut den röda kortbasen till en vit för jag tyckte det blev bättre!)

Jag skär ner eller river till papprena som jag vill ha dem och gör klart ett kort i taget. Fördelen med att använda spillpapper är att de ofta redan har "rätt storlek" och då går det fort att sätta ihop ett kort.


När alla kort har fått sina papper på plats tar jag fram dekorationer och väljer ut vilket kort som ska ha vad...


Sist är det dags för text till korten. Jag brukar använda stämplar, stickers eller mina QK alfabet. Allra sist får stämpelmotiven lite "blänk" med en vit penna, lite glitter i form av Stickles och ev. Glossy accents.


Ja, så här blev korten! Jag har använt mig av stämplarna från Kortmakarens stämpelplatta "Hemlagat".


2 kommentarer:

Anonym sa...

Så roligt att se hur du skapar kort!
Jättefina kort och jag blev mkt inspirerad!
www.katarinaspyssel.blogg.se

Anonym sa...

Ganska ny och inte så duktig som jag är på det här med att scrappa tycker jag det är jättekul att se andras kort och layouter. Särskilt kul var det att se hur du lägger upp kortskapandet.
/Annica

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails