Saffransrutor (ca 24 st)
Ingredienser
50 g smör
2 1/2 dl mjölk
25 g jäst för söta degar
1 1/4 dl Kessella kvarg lätt
1 påse saffran 0,5 g
2krm salt
1 tsk stött kardemumma
3/4 dl strösocker ca 8 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g riven mandelmassa
75 g rumsvarmt smör
1 dl mandelspån, ca 50 g
Gör så här
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken. Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt kvarg, saffran, salt, kardemumma, socker och mjöl. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 15 min. Sätt ugnen på 225 grader. Platta ut degen (35 x 25 cm) på en plåt med bakpapper. Blanda mandelmassa och smör. Bred det över degen. Strö över mandeln. Låt jäsa under bakduk
ca 30 min. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. låt svalna och skär i bitar.
1 kommentar:
Smarrigt värre! :o)
//H
Skicka en kommentar