11 mars 2012

Art journaling

Jag hoppas att ni alla har haft en fin helg! Här har det varit ovanligt mycket aktiviteter och dessutom har Siri haft ont i örat. Det visade sig efter ett besök på Närakuten att det var dubbelsidig öroninflammation. Nu mutar vi lilltösen med godis för att hon ska ta antibiotikan...det är ju inte lätt med en trotsig 2,5-åring kan jag ju säga! Själv har jag kletat och kladdat med färg under helgen. Det är verkligen kul!!

I tisdags gick jag in på Myrorna och valde ut en passande bok att ha som en Art Journal. Jag valde en i lagom storlek och som hade en papperskvalite som jag tyckte kändes bra. Det blev en grön bok från 1903 inköpt för 20 kr. När jag kom hem upptäckte jag att den var dedikerad av författaren...skoj!


Det första jag gjorde var att klistra ihop alla sidor i boken tre och tre för att få lite mer stadga. Jag tog ett decoupage som jag hade hemma. Omslaget ska jag dekorera så småning om...


Det var så härligt befriande att sätta igång! Jag hade inga tankar på hur det skulle bli och kände inga krav på hur det skulle se ut...jag gör helt enkelt på mitt sätt!:)


 På detta uppslag har jag använt Gesso, Neocollor II (som är vattenlösliga vaxkritor), stämplar, Distresser, mönsterpapper (jag tog spillbitar som låg på bordet), akrylfärg, PITT artist pen big brush (som är en penna med Indian ink) och rub-ons.

Jag blev så inspirerad och tyckte att detta var så kul så jag har redan nästa sida på gång...men den är inte klar ännu...


Här har jag använt en massa Glimmer mist. Jag gillar att man ser igenom färgen så att bokens text syns. Ni får se den på nytt när den är klar...

Nu ska jag ta mitt kvällste och sedan säga go´natt!

8 kommentarer:

maxell sa...

Va härligt att du också börjat. :)

Det är skoj och starkt beroendeframkallande.

Jag har tu böcker igång å en av dem är snart klar. Egentligen borde den vara klar då den inte längre går att stänga igen... och det trots att jag inte stoppar in alltför mycket 3D i den och dessutom har jag rivit ut minst hälften av sidorna innan jag limmade de övriga... ;)

Tanja sa...

Vilken kul idé att använda en gammal bok. Måste testa :)

jenny/e.j.m sa...

Men åh så fint. Nu blev jag oxå sugen på en bok. Man kanske skall besöka loppisen i helgen=)

KRAM
Jenny

Sara - SaGam sa...

Vilken läcker bok!

Sorken sa...

Mycket snyggt!

Aase sa...

Underbar idé att använda en gammalbok och sedan få ett så snyggt resultat!! Läckert

Kram Aase

Karin sa...

Så härligt inspirerande! Kommer att följa arbetet med din Art Journal. Kanske jag också kan försöka mig på detta någon gång.

Annie sa...

Snyggt! :)

Kram,
Annie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails