28 januari 2010

Ett blogg tips!

Om ni är nyfikna på hur mina kollegor hos Kortmakaren gör när de skapar så gå in på Kortmakarens blogg och titta...

27 januari 2010

Så här skapar jag kort!

Det första jag gör är att stämpla upp stämpelmotiven som jag vill använda och färglägga dem. Jag brukar oftast färglägga med ProMarkers eller Copics som är tuschpennor.


Därefter skär/klipper jag ut motiven. Jag chalkar kanterna, ritar sömmar och streck där jag vill ha det...


Sen skär jag till kortbaser. Ofta har jag färdiga kortbaser i en hög som jag brukar skära till av mina spillpapper. Det är praktiskt och bra!


Nu är det dags att titta i lådan med spillpapper. Jag använder till 90% papper från spillådan när jag gör kort. Jag väljer ut mönstrade papper som jag tycker passar stämpelmotivet och kortbasen. Oftast har jag ingen aning om hur kortet kommer att se ut när det blir klart. Jag skapar hela tiden på känsla...

(Som ni ser bytte jag ut den röda kortbasen till en vit för jag tyckte det blev bättre!)

Jag skär ner eller river till papprena som jag vill ha dem och gör klart ett kort i taget. Fördelen med att använda spillpapper är att de ofta redan har "rätt storlek" och då går det fort att sätta ihop ett kort.


När alla kort har fått sina papper på plats tar jag fram dekorationer och väljer ut vilket kort som ska ha vad...


Sist är det dags för text till korten. Jag brukar använda stämplar, stickers eller mina QK alfabet. Allra sist får stämpelmotiven lite "blänk" med en vit penna, lite glitter i form av Stickles och ev. Glossy accents.


Ja, så här blev korten! Jag har använt mig av stämplarna från Kortmakarens stämpelplatta "Hemlagat".


Toby Cub

Jaha...precis när jag hade laddat upp senaste kortet i The Greeting Farms Galleri så läste jag att de har avbrutit tävlingen för både deras hemsida och galleri kraschade på grund av det stora deltagar antalet. Nu ligger nästa digitala stämpel ute gratis för alla...

Här är i alla fall mitt kort...26 januari 2010

Charlotte


Här kommer kortet som jag gjorde i går kväll till The Greeting Farms tävling. Jag har aldrig tidigare jobbat med dessa stämplar så det känns nytt och kul. De har varit roliga att färglägga!

Nu ska jag göra linssoppa till middag och sen hoppas jag på en lååång pysselkväll...

25 januari 2010

Hmmm...

Inte hade jag behövt sååå bråttom i går kväll med mitt kort till The Greeting Farm för tidsfristen går inte ut förrän nu vid midnatt. Ja, ja så går det ibland när man inte läser ordentligt! Så än finns det tid för er som vill att hoppa på tävlingen...


24 januari 2010

Mer Ian


Jag surfade in på Saris blogg nu i kväll mitt under en reklampaus på TVn och hittade en rolig tävling hos The Greeting Farm. Men jag fick jobba snabbt om jag skulle hinna vara med! För det var bara 3 timmar kvar innan tävlingsdagen skulle vara slut och först så skulle jag ju se klart långfilmen. Efter filmen "slängde" jag ihop ett kort med den söta digitala stämpeln Mer Ian. Den stämpeln var gratis för alla under dagen. Det var första gången som jag använde en digital stämpel och det kändes väldigt praktiskt. Jag skrev ut bilden i valfritt format på Color Copy papper och sen var det bara att färglägga. Det fungerade supersmidigt!

För att få chansen att få flera digitala stämplar från The Greeting Farm gäller det att följa tävlingsreglerna. Om jag nu har gjort allt rätt så får ni se ett nytt kort här i morgon med en ny stämpel från The Greeting farm.

20 januari 2010

Närbilder

Magnus har köpt ett Makroobjektiv till oss! Jippi! Det testade jag lite i julas och tog några bilder här hemma. Oj vad kul det var! Men det krävs ett stativ och en fjärrutlösare annars blir bilderna inte så skarpa. Jag är ovan att använda stativ så det krävs mycket övning...

Men kul är det!

19 januari 2010

Siri i spjälsängen

Så här hittar vi Siri allt som oftast just nu när hon har sovit klart! Båda benen är inkilade mellan samma spjälor och sitter fast. Hon brukar glatt hojta om hjälp... :)


18 januari 2010

Flyttkartonger och lite scrappat

Det känns som om vi bor i flyttkartonger just nu! Ellens alla saker, lite av mina pysselsaker och Magnus böcker och annat ligger i flyttkartonger. Dessutom har vi nog ett dussin kartonger från min svärmor som gick bort i början av december. Det är mycket att ta hand om men det kommer att bli sååå bra när allt är klart!

Jag har hunnit scrappa lite också mitt i allt stök här hemma. Butiken Stellas.se har en kittävling som heter SuperDuper som jag är med och tävlar i. Här tre layouter som jag har gjort till den...


På denna layout skulle man ha med ett citat, minst 4 foton, 5 mönstrade papper och band.


En layout med titeln "Inte alltid bästa sättet".


Detta är en lift av en layout...


Nu gäller det att hålla tummarna...det vore roligt med ett liiitet pris i alla fall...en tur i lottning om inte annat... :)

16 januari 2010

Mer Hemlagat

Det finns så mycket mer roligt man kan hitta på med stämplarna från arket "Hemlagat". Förutom till receptböcker så går stämplarna så klart att använda till kort. Här ett kort som är tänkt att ge till någon man tycker om...

Denna paj är bara sååå läcker! Här har jag blingat till den lite med Stickles på kanten.


Två muffins på "Alla Hjärtans Dag" kan dekoreras på detta fina vis...
Dessa stämplar från Kortmakaren kommer att bli STORA favoriter hos mig!
Just nu säljs de på hel platta till det fördelaktiga priset 249:- (ord.pris 480:-)

Ha en trevlig helg!

15 januari 2010

Hemlagat

Jag har även pysslat åt Kortmakaren nu i januari. Jag fick hem deras nya ark med stämplar "Hemlagat".


Stämpelmotiven är helt underbara och går att använda till mycket. Jag har altrat några anteckningsböcker som går att köpa hos Kortmakaren.

På dessa böcker har jag har först målat med Crackle Paint och sen har jag klistrat på papper med dubbelhäftande tejp. Därefter har jag dekorerat böckerna med olika dekorationer och stämpelmotiv som är färglagda med ProMarkers, Copics och Stickles.


En bok för det glömska minnet...Det blev också en bok att samla alla de bästa barnmats recepten i...Här får nu min syster Camilla sluta läsa...


Min syster ska gifta sig under året och jag har gjort en bok till brudparet som alla gäster kan skriva några tänkvärda ord i...En detaljbild på bokryggen där jag har satt tre vackra blingstenar.Denna bok har jag färgat in brun med en stämpeldyna...


Ja...det var alla små böcker! I morgon visar jag vad mer man kan hitta på med de nya fina stämplarna...

14 januari 2010

En liten smygtitt

Här kommer en liten smygtitt på vad jag har gjort åt Kortmakaren...
13 januari 2010

Årets första pyssel

Jag fick ett superfint dekorationskit av Hellen på Scrapmoment i början av december. Av olika omständigheter så blev det inget pysslat med det förrän nu.

Jag har gjort två layouter, en om Siri och en om Ellen...

Älskar de vackra änglavingarna och charmsen, månen och stjärnan är så fina!


Här har jag använt två likadana kort bredvid varandra. Det högra kortet har Magnus experimenterat med färgerna på...det blev läckert tycker jag.


Det blev också ett litet kort till min nya ATC-snurra från 7Gypsies. Jag har startat ett eget projekt som ska sträcka sig hela året. Varje vecka ska jag göra ett litet kort i ATC storlek. Jag gör en egen variant av Emelys 52Q. Jag har läst igenom hennes frågor och valt ut en del samt hittat på lite egna.Om ni inte har varit inne hos Scrapmoment och tittat på det nya fina dekorationskitet för januari som går i kärlekens tecken så måste ni skynda er dit...
Det är sååå fint!!


Fotografier

Min man Magnus har en ny sida där han visar sina fotografier. Välkomna in och titta om ni vill...

http://magnuslillieborg.com/blog/


12 januari 2010

Nytt år 2010

God fortsättning på det nya året! Här har det varit jullov och bloggtorka...men det ska det bli ändring på nu...

Detta blir verkligen en jul att minnas! Vi har haft mycket snö och sååå kallt! Vissa dagar har vi inte ens kunnat gå ut på grund av kylan. Ellen har åkt snowracer och skidor. Siri har haft sin första riktiga förkylning och hon har lärt sig att sitta helt utan stöd. Hon äter gröt med god aptit och har fått två små "risgryn" till tänder i underkäken.

Ellen med den "konstiga" tomten som dök upp här dan före dan före dopparedan...

Siri öppnar sina paket! En gosig mössa fanns det i ett av paketen.


Mitt i allt jul-och nyårsfirande så fick vi plötsligt tillgång till lite snickarhjälp så vi har börjat bygga om halva vårt hus känns det som. Vårt gemensamma dator/pysselrum på nedre botten har fått en mellanvägg så nu ska det åter igen bli två mindre rum som det var en gång i tiden. Det kommer att bli ett var sitt rum åt våra små prinsessor. Ellens rum på övervåningen har jag flyttat in i och det ska bli mitt alldesles egna pysselrum. Ja, ni läste rätt! Jag ska få ett eget rum!! Vilken lycka och vilken snäll make jag har som har förstått att det nog är bäst att jag får det rummet. Själv får han nöja sig med en hörna av vardagsrummet.

Min hörna av pysselrummet är tömd! Bilden är tagen strax innan möblerna skulle bäras bort. Det blev många kartonger...mycket saker har man...

Just nu har vi flyttkartonger och grejer över allt! Men det blir nog bra tillslut när allt är färdigt...

I all röra så har jag även kunnat pyssla lite sittandes i vardagsrummet. Jag har gjort alster åt både Kotmakaren och Scrapmoment. Välkommen och titta på dem senare i veckan!

Nu ska jag fortsätta att packa upp mina flyttlådor och ställa i ordning mitt nya fina pysselrum...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails